de site voor uw huisdier


Wiekes Winkel

Steun de dierenbescherming, bij iedere aankoop steun je hun werk! Ga naarwww.wiekeswinkel.nl


Katten zijn een van de populairste huisdieren. Bijna de helft van de huisdierbezitters heeft er een. Katten geven gezeldschap en kunnen zelfs zieke mensen helpen. Lees voor het kopen van een kat eerst of het wel het huisdier is wat u zoekt. Een kat kan jaarlijks 15.000 euro kosten. Jaarlijks komen er 45.000 katten in het asiel terecht en sommige ook nog eens op straat


katten, klik op de titel en de tekst verschijnt.

over de kat en een kat nemen.

Een vrouwtje wordt poes genoemd,een mannetje een kat en een jonkie een kitten. Een kat is natuurlijk superleuk, maar denk eerst na of een kat wel het juiste huisdier is. Denk aan kosten (zo'n 1.500 euro per jaar), tijd, (om aandacht, voedsel, schoon water, en met hem te spelen), kinderen (allergieën, gevaren voor kat en kind), andere huisdieren (Loslopend konijn en kat gaan bijv. niet samen). Jaarlijks komen er 45.000 katten in het asiel terecht. U kunt dus een kat uit het asiel nemen. Dat kost ongeveer 70 euro, maar hij is ingeënt, gechipt en meestal ook gecastreerd/gesteriliseerd. U kunt ook een kat uit de fokkerij nemen, maar dat is wel iets duurder, zo'n 300 tot 2.000 euro. Een kat uit een nestje is meestal gratis. Een kitten is hartstikke leuk, maar ook moeilijk op te voeden. Als u uw eerste kat neemt kunt u beter een volwassen exemplaar nemen. Op www.ikzoekbaas.nl vindt je verschillende katten (en andere dieren) om als huisdier te nemen. Koop nooit een kat via internet (www.ikzoekbaas.nl is een uitzondering) of in een dierenwinkel. De kat is meestal niet goed gesocialiseerd en de kans op ziektes is groot. Koop een kat via ikzoekbaas.nl, in een kattenfokkerij of in het asiel.

 

Asiel kat

Hallo, ik ben Smokey. Een mooie vent van 6 jaar. Ik zoek een lief baasje dat goed voor mij zorgt, mij lekker naar buiten laat gaan en mij af en toe aanhaalt. Help mij en vele andere dieren. Ga naar www.ikzoekbaas.nl en neem een diertje in huis!

—————

verschillende rassen

Er zijn bijna 40 verschillende rassen op de wereld en ze verschillen allemaal van grootte, uiterlijk en gedrag. Siamezen staan bijvoorbeeld bekend levendige en sociale karakter en omdat ze heel veel geluid maken. Terwijl Perzische katten juist weer rustig zijn. De meeste katten in Nederland zijn Europese korthaar katten. Ze staan ook wel bekend als huis-tuin en keukenkat en rasloze korthaar katten. Op de foto zie je een Britse snorhaar.

 klik op kattenrassen en zie verschillende kattenrassen!

 

 

 

 

 

 

—————

geschiedenis van de kat

De eerste huiskat is ongeveer 9500 jaar geleden in Cyprus gevonden. De katten die hier kwamen waren met een boot meegenomen vanuit klein-Azië waar ze de katten als huisdier hadden. Op een gegeven moment gingen de katten zich huisvesten bij boerderijen, vanwege de kleine prooien. Mensen haalde de kittens naar binnen en maakte ze tam. De kat bleef bij het huis en jaagden op de muizen en ratten. Nu worden katten vooral gebruikt als gezeldschapsdier. 

 

In Egypte was de kat vroeger een heilig dier, als er een kat doodging rouwde de eigenaar door zijn wenkbrouwen af te scheren, de kat kreeg ook een uitgebreidde begrafenis. Als je een kat doodde stond je de doodstraf te wachten, of het nou prongelijk of expres was. 

In de middeleeuwen dacht men in Europa dat de zwarte kat ongeluk zou brengen. Hij zou een handlanger van de duivel zijn en zou altijd naast een heks lopen.

 

 

—————

wat heb je nodig voor jouw kat?

  • kattenbak: Het is het beste om voor elke kat 1 kattenbak te hebben, maar dat hoeft niet. Als jouw kat niet of soms niet naar buiten kan is een kattenbak verplicht. Maak de kattenbak het liefst dagelijks schoon. En reing hem elke week goed.
  • drink en voerbakje: Zet de bakjes NOOIT naast de kattenbak, je kat wil het danniet meer eten.
  • speeltjes: Zorg voor kleine speeltjes, dit is belangrijk! Als jouw kat niet speelt kan hij overgewicht en andere medische problemen krijgen.
  • krabpaal: Anders scherpt de kat zijn nagels aan de bank.
  • Een ligplek op een rustige plek, dit kan een mandje, een hoekje in de kamer of een etage in de krabpaal.
  • kam: Voor langharige katten een borstel en dagelijks borstelen en een vlooienkam om te kijken of hij vlooien heeft. Voor een kortharige kat hoef je alleen een vlooienkam te hebben.
  • reismand: Om je kat veilig naar de dierenarts te vervoeren.

—————

Verzorgen van een kat, eten van een kat

Je hoeft een kat niet in bad te doen, een kat maakt zichzelf schoon door te likken. Toch is het belangrijk om je kat af en toe te borstelen. Met een vlooienkam kam je de haren en het is ook nog eens een goede mogelijkheid om je kat te chekken op vlooien. Borstel je kat 1 tot 2 keer in de week. Bij langharige katten moet je het om de dag doen. Terwijl u uw katborstelt kunt u hem ook meteen zijn oren controleren. Als uw kat overmatig oorsmeer of regelmatig ontstekingen heeft kunt u de oren schoonmaken met oorcleaner. Gebruik NOOIT wattenstaafjes.

 

 

Een kat kan gebitsproblemen krijgen, om dit te voorkomen kunt u uw kat zijn tanden poetsen, hier zijn speciale tandenborstels en poetsdoekjes voor.

 

Katten zijn echte jagers en hebben dus scherpe nagels, houd hier rekening mee. Let op uw kind als zij met de kat speelt. Vooral plotselinge bewegingen die u maakt kunnen gevaarlijk zijn.

 

In de uitwerpselen van een kat zit een stofje, toxoplasmose genoemd. Dit stofje is schadelijk voor kleine kinderen. Laat de kattenbak daarom door iemand anders doen als u zwanger bent en houd kinderen onder de 6 van de kattenbak vandaan.

 

 

Kitten InstinctiveAgeing +12

 

Katten zijn vleeseters, ze kunnen GEEN vegetariër worden. Er is speciale voeding voor kittens, senioren, binnenkatten en volwassen katten. Lees eerst het pak voordat je het aan je kat geeft. Geef je kat geen melk, er is wel speciale kattenmelk te koop, botjes of ander eten dat voor een mens bedoeld is. Als er op het pak compleet of volledig voer staat zitten alle benodigde spullen al in het voer. Als u een binnenkat heeft moet u kattengras aanschaffen, de kat eet hiervan voor zijn spijsvertering en als hij buikpijn heeft. Zorg dat er altijd vers drinkwater in de buurt is.

 

 

 

—————

voortplanting en kittens

 

Kittens zijn natuurlijk superlieve wezentjes, maar ook erg moeilijk in de verzorging. Het is beter om te beginnen met een ouder exemplaar.

voortplanting

Katten worden tussen de 6 tot 12 maanden vruchtbaar. Kittens worden doof en blind geboren. Ze drinken bij hun moeder en vinden de tepels door tast en geur. De oogjes gaan na 7 tot 12 weken open. 

extra verzorging

In de eerste 3 maanden wordt de basis gelegd voor het gedrag dat de kat later zal vertonen. Laat de kitten wennen aan mensen, kinderen, andere (katvriendelijke) huisdieren en huishoudelijke geluiden. Het is belangrijk om uw kater te castreren. Dit voorkomt ziektes zoals katten-aids, dat er meer zwerfkatten komen en dat de kat gaat plassen in huis. Castratie wordt meestal vanaf 4 maanden gedaan. Soms is er een vroeg-castratie, vanaf 10 weken. Een gecastreerde kater is ook veiliger voor kinderen, omdat hij minder ruw speelt en dus ook rustiger.

—————

Je kat socialiseren

 

Een kat gaat echt niet vanzelf naar de kattenbak of krabt uit zichzelf aan de krabpaal. Dat moet je hem leren. Een goed gesocialiseerde kat is makkelijker en gaat makkelijker met nieuwe situaties om. Je begin tussen de 3 en 7 weken en gaat door tot 14 en 16 weken. Als een kat in deze tijd slecht gesocialiseerd is, gedraagt hij zich ook zo. 

naar de kattenbak en naar de krabpaal

Dit zijn 1 van de grootste problemen met een kat: ze plassen naast de kattenbak of ze krabben mijn meubels kapot. Als ze in huis plassen kan het liggen aan het feit dat ze niet gecastreerd zijn. Als ze dat wel zijn, kan het dat je kat ziek is of dat hij niet geco-caliseerd is. Als je dit een kat wil aanleren moet je wel van jongs af aan doen. Een kat van 2 leert niet zo makkelijk meer. 

Kattenbak: Je moet erop letten dat de rand van de bak niet te hoog is, als je kat in huis plast, til hem dan rustig op en zet hem in de kattenbak. 

Krabpaal: Dit werkt eigenlijk hetzelfde als de kattenbak. Zorg ervoor dat de kat bij het krabgedeelte kan komen.

Hoe je kat leren omgaan met mensen, kinderen en andere dieren

Als een kat in zijn socialiseerperiode veel opgepakt en geaaid wordt door bekende en vreemde mensen zal hij later minder angstig zijn voor mensen en meer met mensen spelen.  Als uw kat nog in de socialisatieperiode zit kan hij ook wennen aan andere huisdieren zoals honden en konijnen. Als je dit later doet kan het uitlopen tot een gevecht.

Leer je kat andere dingen aan

Door in de socialiseerperiode de kat te laten wennen aan allerdaagse dingen zal het later veel makkelijker zijn. Je kat leert eten wat de moederkat eet. Geef de kitten een gevarieerd menu. Als de moederkat goed gesocialiseerd is zal zij de kittens al heel wat leren.

Wat moet ik doen als mijn kat iets verkeerd doet?

Het is belangrijk om consequent te zijn, als uw kat aan uw bank krabt, u zegt nee en dan aait u hem over zijn kop. Heeft het echt geen zin. Goed gedrag beloon je met een snoepje of een aaitje over zijn kop. Slecht gedrag bestraf je door je stem iets te verheffen of door een simpele plantenspuit. Sla of schop je kat NIET! Gooi geen emmer of glas water over hem heen, hij kan dan ziek worden.

 

Wanneer een kat niet goed gesocialiseerd is kan dit lijden tot stress, angst, agressie en zelfs medische problemen.

—————

ziektes

 

Net als mensen kunnen katten ziek worden, ze kunnen besmet raken met katten-aids, Hiv, zonnesteek enz.

Hoe voorkom ik ziektes?

Je voorkomt ziektes door elke dag de drollen uit de kattenbak te scheppen en hem 1 keer in de week verschonen en elke dag de voer en drinkbakjes te verschonen. U moet uw kat ook ontvlooien. Vlooien kunnen namelijk ziektes zoals wormen overbrengen. Castreer uw kater: Dit voorkomt besmetingen met Hiv, of katten-aids (fiv). Laat uw kat op het goede gewicht, onder en overgewicht kunnen leiden tot plasproblemen. Zorg dat de kat genoeg drinkt. Let op dat een kat ook suikerziekte kan hebben. Het is belangrijk om uw kat te vacineren.

EHBO bij katten:(dit is slechts de samenvatting, door op de link te klikken kom je op de hele tekst.

  • Aangereden: Een aangereden kat moet u altijd laten nakijken door een dierenarts, al lijkt het niet ernstig. Wonden druk je aan met een droog stoffen doekje. U controleert altijd de ademhalingen, hartslag en bloedingen. Ga naar www.dierendokters.com/katten/ehbo/aanrijdingen voor de hele tekst.
  • Vergiftingen: Meestal wordt de kat vergiftigd door het schoonlikken van een bevuilde vacht, let hier op. Neem altijd de verpakking mee naar de dierenarts, dit kan levensreddend zijn. Ga naar www.dierendokters.com/katten/ehbo/vergiftigingen voor de gehele tekst. Hieronder vindt je wat je moet doen als je kat iets giftigs heeft ingeslikt.
  • insectenbeten: Als uw kat benauwd wordt: Bel METEEN de dierenarts. U moet bij een vlooienbesmetting meteen met een vlooienkam en vlooienspul komen.
  • brandwonden: Als uw kat een brandwond heeft: Koelen met water! Het beste is schoon water. Geen schoon water? Het is het beste om toch met vies water te koelen dan nog 10 minuten wachten. Ga naar www.dierendokters.com/katten/ehbo/brandwonden voor de gehele tekst.
  • Verklaring van de aanwijzingen:

    1 = niet laten braken, dit zijn bijtende stoffen die de slokdarm kunnen beschadigen.
    2 =Water laten drinken, geen melk! Bij bewusteloosheid nooit laten drinken.
    3 = Laten braken door een injectie van een dierenarts. Het jarenlang gegeven advies van "een schep zout achter in de keel geven"kan levensgevaarlijk zijn en dient slechts in nood te worden toegepast.
    4 = Norit toedienen. Kat 1, grote hond tot 10 tabl of capsules Norit met water ingeven. (Let op Norit in cominatie met diarree geeft lastige vlekken!)
    5 = Koffieroom of boter toedienen
    6 = Vloeibare paraffine geven. Kat enkele theelepels, hond 1-5 eetlepels
    Giftige stof
    Aanwijzingen
     


    A

    Aanmaakblokjes 2, 3, 4 Verklaring cijfers
    Aardappelkiemremmers 2, 3, 4  
    Abdijsiroop 2, 3, 4  
    Aceton 2, 3, 4  
    After shafe lotions 2, 3  
    Afvoerontstoppers 1, 2  
    Afwasmiddelen (hand) 1, 5   
    Afwasmiddelen (machine) 1, 2  
    Aglukon plantenmest 2, 3, 4  
    Aglukon plantenpijl 2, 3, 4  
    Alcohol  2, 3  
    Allesreinigers  1, 2, 5  
    Ammoniak 1, 2  
    Anticonceptiepil 2, 3  
    Antispruitmiddelen 2, 3, 4  
    Antistipmiddelen (vissen) 2, 3, 4  
    Aronskelk 2, 3, 4  
    Aspirine® (alle soorten) 2, 3, 4  
    Aspro® 2, 3, 4  
    Azalea 2, 3, 4  
    Azijn 1, 2  

    B
    Benzine 1, 6 Verklaring cijfers
    Bestrijdingsmiddelen 2, 3, 4  
    Bitterzoet 2, 3, 4  
    Bleekwater 1, 2  
    Boorwater 2, 3, 4  
    Brandspiritus 2, 3  
    Brasso (koperpoets) 1, 6  
    Buckley hoestsiroop 2, 3, 4  

    C
    Carbolineum 1, 2
    Verklaring cijfers
    Castrix® 2, 3, 4  
    Caustic soda 1, 2  
    Chefarine 4®  4  
    Chemisch toilet (desinfect.) 1, 2  
    Chloorwater 1, 2   
    Chocolade 2  
    Christoffelkruid 2, 3, 4  
    Christusdoorn 2, 3, 4  
    Chroomreinigers  1, 6  
    Citronella olie 1, 6  
    Citrosan® 2, 3, 4  
    Cyclamen 2, 3, 4  

    D
    Deodorants voor het toilet 2, 3, 4  Verklaring cijfers
    Dettol® 1, 2  
    Dieffenbachia soorten 1, 2  
    Dieselolie 1, 6  
    Doornappel 2, 3, 4  
    Douchebad 1, 5  
    Dulcolax 2, 3, 4  

    E
    Eau de Cologne 2, 3  Verklaring cijfers
    Eau de Toilette  2, 3  
    Edelolie® 1, 6  
    Eucalyptusolie 1, 6  
    Euphoribia soorten 2, 3, 4  

    F
    Famelsiroop 2, 3, 4  Verklaring cijfers
    Finimal® preparaten 2, 3, 4  
    Fluortabletten 2, 3  
    Formaldehyde 1, 2  
    Foto-ontwikkelaars 1, 2  


    G

    Gatenplant 2, 3, 4  Verklaring cijfers
    G 11-zeep 2, 3, 5  
    Gelderse roos 2, 3, 4  
    Gevlekte scheerling 2, 3, 4  
    Glifanan® 2, 3, 4  
    Gootsteenontstoppers 1, 2  
    Gouden regen 2, 3, 4  

    H
    Haarbleekmiddel 1, 2  Verklaring cijfers
    Haarlotions 2, 3  
    Haarontkrullers 1, 2  
    Hart- en bloedvatenmiddelen 2, 3, 4  
    Hash 2, 3, 4  
    Herfststijloos 2, 3, 4  
    Hoestmiddelen 2, 3, 4  
    Hondeband (vlooien) 2, 3  
    Hoofdpijnpoeders 2, 3, 4  
    Hortensia 2, 3, 4  
    Huidlotoins 3  
    Huisbrandolie 1, 6  
    Hulst 2, 3, 4  

    I
    Inkten 2, 3, 4  Verklaring cijfers
    Insecticiden 2, 3, 4  
    Inweekmiddelen 2, 3, 4  

    K
    Kalmeringsmiddelen 2, 3, 4  Verklaring cijfers
    Kamerplantenmest (vast) 2, 3, 4  
    Kamerplantenmest (vloeibaar) 1, 2  
    Kamperfoelie 2, 3, 4  
    Kardinaalsmuts 2, 3, 4  
    Karmozijnbes 2, 3, 4  
    Katteband (vlooien) 3  
    Kerstboom 2, 3, 4  
    Kerstroos 2, 3, 4  
    Kerstster 2, 3, 4  
    Kiemremmers 2, 3, 4  
    Klimop 2, 3, 4  
    Koelbox- en koeltasvloeistof 2, 3  
    Koperpoets 1, 6  
    kunstgebitreinigers  1, 2  
    Kwik (thermometer) 2, 3  

    L
    Lakken 1, 6  Verklaring cijfers
    Lampolie 1, 6  
    Laxeermiddelen 2, 3  
    Lelietje der Dalen 2, 3, 4  
    Librium® 2, 3, 4  
    Liguster 2, 3, 4  
    Luchtverfrissers 2, 3, 4  
    Lusifer (koppen) 2, 3, 4  
    Lysoform 1, 2  
    Lysol 1, 2  

    M
    Mahoniebessen 2, 3, 4  Verklaring cijfers
    Melrosum 2, 3, 4  
    Mercurochroom 2, 3, 4  
    Meubelolie 1, 6  
    Meubelwas 1, 6  
    Mierenlokdoos® 2, 3  
    Mierezuur 1, 2  
    Mitletoe 2, 3, 4  
    Modelbouwlijn 1, 6  
    Mollengif 2, 3, 4  
    Monniksap 2, 3, 4  
    Moterolie 1, 6  
    Mottenballen 2, 3,4  
    Muggenolie 1, 6  
    Muggenstift 2, 3  
    Muizentarwe 2, 3, 4  

    N
    Nachtschade (zwart) 2, 3, 4  Verklaring cijfers
    Narcis 2, 3, 4  
    Nasivin® 2, 3, 4  
    Natronloog 1, 2  
    Natterman® hoestmiddelen 1, 2  
    Neusdruppels 2, 3, 4  
    Nootmuskaat 2, 3, 4  

    O
    Oleander 2, 3, 4  Verklaring cijfers
    Ontkalkers 1, 2  
    Oranjeboompje 2, 3, 4  
    Otrivin® 2, 3, 4  
    Ovenreinigers 1, 2  

    P
    Paracetamol preparaten 2, 3  Verklaring cijfers
    Paraquat (grammoxome®) 2, 3  
    Parfums 2, 3  
    Parketvloeireinigers 1, 6  
    Pekelharing (lotion) 2, 3  
    Peperboompje 2, 3, 4  
    Petrolium 1, 6  
    Peut 1, 6  
    Philodendron 2, 3, 4  
    Plantenmest (vast) 2, 3, 4  
    Plantenmest (vloeibaar) 1, 2  
    Plaspillen 2, 3  
    Pokon® (vast) 2, 3, 4  
    Pokon® (vloeibaar) 1, 2  
    Pijnstillers 2, 3, 4  

    R
    Rattenverdelgers 2, 3, 4  Verklaring cijfers
    Rodondendron 2, 3, 4  
    Ruitenreinigers 1, 2  

    S
    Scheerling 2, 3, 4  Verklaring cijfers
    Schoonmaakazijn 1, 2  
    Schuimbaden 1, 5  
    Schuurmiddelen (vloeibaar) 1, 2  
    Schuurpoeders 1, 2  
    Shampoo 1, 5  
    Sierpeper 2, 3, 4  
    Sigaren (o.a. peuk) 2, 3, 4  
    Sigaretten (o.a. peuk) 2, 3, 4  
    Sinaspril® 2, 3, 4  
    Slaapmiddelen 2, 3, 4  
    Slakkenverdelgers 2, 3, 4  
    Sneeuwbes 2, 3, 4  
    Soda 1, 2  
    Spar (kerstboom) 2, 3, 4  
    Spiritus (brand) 2, 3  
    Staalpillen 2, 3, 4  

    T
    Tabak 2, 3, 4  Verklaring cijfers
    Tapijtreinigers 1, 5  
    Taxus 2, 3, 4  
    Teakolie 1, 6  
    Tectyleermiddelen 1, 6  
    Terpiti(j)n(e) 1, 6  
    Tetrachloorkoolstof 2, 3, 4  
    Textielwaasmiddelen 1, 2  
    Thermometer (kwik) 2, 3  
    Thinner 1, 6  
    Tri 2, 3, 4  
    Tipp-ex® (vloeibaar) 3, 4  
    Toiletblokken 2, 3, 4  
    Toiletreinigers 1, 2  
    oiletverfrissers 2, 3, 4  

    V
    Vaatwasmiddel (hand) 1, 5  Verklaring cijfers
    Vaatwasmiddel (machine) 1, 2  
    Venijnboom 2, 3, 4  
    Verf 1, 6  
    Verfverdunners 1, 6  
    Verharders (verf, plastic) 1, 2  
    Vim 1, 6  
    Vingerhoedskruid 2, 3, 4  
    Vitamine A AD D 2, 3  
    Vlido box 2, 3, 4  
    Vlooienband 2, 3  
    Voorwasmiddel 1, 2  
    Vuurdoorn 2, 3, 4  

    W
    Wasbenzine 1, 6   Verklaring cijfers
    Wasmiddelen (textiel) 1, 2  
    Wasverzachters 1, 2  
    Waterscheerling 2, 3, 4  
    W.C. blokken 2, 3, 4  
    W.C. eend® 1, 2  
    W.C. reinigers 1, 2  
    Wonderoliebonen 2, 3, 4  

    X
    X¹º 1, 6   Verklaring cijfers

    IJ
    Ijzerpreparaten 2, 3, 4   Verklaring cijfers

    Z
    Zilverpoets 1, 2  Verklaring cijfers
    Zoutzuur 1, 2  
    Zuren 1, 2  
    Zuurbaden (fotografie) 1, 2  
    Zuurbes 2, 3, 4  
    Zwarte nachtschade 2, 3, 4  
    Zwavelzuur 1, 2  
    Zymafluor® 2, 3

 

—————

kinderen en katten

 

Laat uw baby NOOIT alleen met een kat. Laat de kat als u een nieuw familielid erbij krijgt eerst wennen aan de nieuwe luchtjes. Een kat zal nooit het kind bewust iets aandoen, maar het kan wel per ongeluk gebeuren, let hier op. Wanneer jonge kinderen gaan kruipen, kunnen ze de kat als speeltje zien. De kat kan zijn nagels gebruiken. Dit is gevaarlijk voor kind en kat. Leer de kinderen rustig om te gaan met de kat en laat ze nooit alleen.

—————

kattenfeitjes

Er zijn vele grappige weetjes over katten:
  1. Katten zijn goed voor je gezondheid.
  2. Een belletje aan de halsband is een supergoed idee.
  3. Katten proeven geen suiker.
  4. Als een kat zwanger is slapen ze veel.
  5. Witte katten met blauwe ogen zijn vaak blind of doof.
  6. Je ziet aan zijn huid en vacht of hij goed wordt verzorgd.
  7. Een kitten mag na 8 weken weg bij de moeder.

—————


 

Voorkom meer zwerfkatten, castreer uw kater.

Als u uw kater castreert voorkom je dat je kat ziektes krijgt, dat wist je vast wel. Maar als u uw kater castreert voorkomt u ook meer zwerfkatten.

Katten mini plaatjes


Maru, wat is hij toch grappig... Dat vondt zijn baasje waarschijnlijk ook, hij heeft alles vastgelegd op video.

klik hier voor filmpjes van Maru the cat